Sluiten Wijn-Online en derde partijen gebruiken cookies om het bezoek en winkelen bij Wijn-Online voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van onze website gaat u hiermee akkoord. Lees meer »

Hoe, Wat, Waar

Wijn-Online is een jong bedrijf dat zijn oorsprong vindt in een gedeelde hobby van drie vrienden. Afzonderlijk van elkaar hebben wij door de jaren heen veel wijngaarden en -producenten in Europa, en daarbuiten, bezocht. Steeds maar weer op zoek naar nieuwe wijnen, nieuwe gebieden en nieuwe smaken. Nog steeds laten wij geen kans onbenut om een nieuwe ‘ontdekkingsreis’ te ondernemen.

Tijdens één van deze reizen hebben wij, Patrizio, Erik en Jeroen, elkaar ontmoet en zijn we aan de praat geraakt. Wat volgde waren urenlange discussies over wijn, druiven en alle andere aspecten van onze hobby. Al snel besloten we een paar keer met elkaar af te reizen op zoek naar de onbekende pareltjes van kleine wijngaarden waarop wijnboeren met veel passie, geduld en ontzettend veel kennis hun allerbeste wijn maken. Wat een leuke en leerzame tijd.

Tijdens een bezoek aan Bruno Le Breton en Damien Michel van de BLB Vignobles wijndomeinen, ontstaat het idee om onze hobby te gaan delen met onze vrienden, familie kennissen en ook andere liefhebbers. In het zwoele Zuiden van Frankrijk besluiten wij samen met deze twee toonaangevende wijnmakers onze ‘eigen’ wijn te maken waarvan wij vinden dat het de perfecte wijn is. Tenminste bijna perfect, zodat wij reden hebben om onze zoektocht immers nooit te hoeven staken en zo kunnen blijven genieten van onze passie voor wijnen.

Dat de wijn in de smaak viel was duidelijk te merken aan het feit dat we niet zelden met uitpuilende kofferbakken vol met dozen wijn voor familie en vrienden terug reden naar huis. Prachtig om onze wijn zo gretig aftrek te zien vinden, maar praktisch was het allerminst. Toen uiteindelijk vrienden van vrienden begonnen te bestellen hebben we besloten om Wijn-Online op te richten. Feitelijk niet meer dan een digitaal platform waarop iedereen die dat wil een paar keer per jaar kan bestellen. Doordat wij alle bestellingen bundelen kunnen we scherp inkopen en zo profiteren we allemaal van elkaar. Geen tussenhandel, geen grote marketing budgetten, maar gewoon lekkere kwaliteitswijn met een mooi verhaal dat direct vanaf de wijnboer bij u thuis wordt afgeleverd.

Inmiddels hebben we ook een naam voor onze wijnen bedacht. Een naam die eer doet aan een andere gedeelde hobby van ons drieën, geschiedenis en in het bijzonder de geschiedenis van Nederland. De ‘1533’ wijnen zijn een eerbetoon aan Willem van Nassau geboren in 1533 die in het Zuiden van Frankrijk het prinsdom ‘Orange’ verwierf. Willem van Nassau wordt zo in 1544 Prins Willem van Oranje-Nassau, beter bekend als de Vader des Vaderlands!

De prachtige en krachtige ijsvogel op het etiket symboliseert de lijfspreuk en het karakter van Willem van Oranje: saevis tranquillus in undis (rustig te midden van woelige baren). Niet zelden staat de ijsvogel afgebeeld op de standbeelden van Willem van Oranje. Zijn kleuren zijn typerend voor ons Koninkrijk en de Prinsenvlag tijdens de opstand in de Tachtigjarige oorlog tegen de Spanjaarden…. Oranje-Blanje-Bleu.

Speciaal, als eerbetoon aan Willem van Oranje en de geschiedenis van Nederland, creëerden wij samen met de wijnmakers Bruno Le Breton & Damien Michel twee exclusieve, maar vooral onweerstaanbare lekkere wijnen, “Grands Crus” voor elke dag, zoals de wijnmakers ze graag met een knipoog presenteren.

Uw eigen “saevis tranquillus” na een drukke dag!

< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol
Wijn-Online bestelt direct bij de wijnboer en heeft geen winkels. Doordat wij alle bestellingen bundelen, kunnen wij scherp inkopen en betaalt u geen geld aan tussenhandel en marketingbudgetten. U betaalt een normale prijs voor goede kwaliteitswijnen die direct vanaf de wijngaard bij u thuis wordt afgeleverd.