Sluiten Wijn-Online en derde partijen gebruiken cookies om het bezoek en winkelen bij Wijn-Online voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van onze website gaat u hiermee akkoord. Lees meer »

Verhaal

De “1533 Cuvée Royale” wijnen zijn een regelrecht eerbetoon aan onze Vader des Vaderlands die geboren is in het jaar 1533 als Willem van Nassau. Na het overlijden van zijn neef René van Chalon, verwierf Willem van Nassau in zijn 12e levensjaar het prinsdom ‘Orange’ (Le Principaute d’Orange) gelegen in het zwoele Zuiden van Frankrijk en werd daarmee Prins Willem van Oranje-Nassau, Vader des Vaderlands.

Het kleine voormalig vorstendom ‘Orange’, waar ons Koninkrijk ook zijn oranje oorsprong vandaan heeft, ligt niet ver van de wijndomeinen van BLB Vignobles. Daar kruisen wij ook het pad met de toonaangevende en talentvolle wijnmakers Bruno Le Breton & Damien Michel die al decennia lang voor, samen en met toonaangevend Nederlandse wijnhandelaren werken. Speciaal als eerbetoon aan onze vader des vaderlands creëerden wij samen met hen, geheel in stijl en met belangrijke subtiele details, twee exclusieve onweerstaanbare lekkere “Grands Crus” voor elke dag, zoals de wijnmakers ze graag met een knipoog presenteren!

Willem van Oranje-Nassau kende meerdere lijfspreuken. Eén ervan luidde: Saevis Tranguillus in Undis, treft u ook aan op het ‘1533’ etiket, wat zoveel betekent als “Rustig te midden van woelige baren (golven)”. Kenmerkend voor zijn karakter. Willem van Oranje was vastberaden, trouw (aan zijn land) en rustig. De spreuk vindt zijn herkomst in de positie die Willem innam ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog. De Tachtigjarige Oorlog leidde het ontstaan van de Nederlandse Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden in.

Bij de spreuk hoort ook de symboliek van De IJsvogel. De karaktertrekken van Willem komen erg overeen met die van de ijsvogel. Een ijsvogel kan namelijk zo vastberaden wachten op eten, dat hij vast vriest. Volgens de overlevering bouwt een ijsvogel zijn nest in de steile wand valk boven het water (golven). De ijsvogel leeft naar de lijfspreuk van Willem van Oranje. Het is dan ook niet vreemd dat de ijsvogel veelvuldig werd aangehaald door Willem en zelfs staat afgebeeld op enkele standbeelden van Willem, waaronder die op Het Plein in Den Haag en voor paleis Soestdijk. Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog is de symboliek van de ijsvogel door Koningin Wilhelmina weer naar boven gebracht.

De “1533 Cuvée Royale” wijnen, zijn bij introductie verkrijgbaar in een Sélection Rouge (rode wijn) & een Sélection Blanc (witte wijn). Beide wijnen zijn geheel in stijl van de karaktertrekken van onze Vader des Vaderlands en de IJsvogel, vriendelijk zacht en totaal in balans te midden van een rijke complexiteit en ingetogen gebalde kracht, bijzonder mooi!

< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol
Wijn-Online bestelt direct bij de wijnboer en heeft geen winkels. Doordat wij alle bestellingen bundelen, kunnen wij scherp inkopen en betaalt u geen geld aan tussenhandel en marketingbudgetten. U betaalt een normale prijs voor goede kwaliteitswijnen die direct vanaf de wijngaard bij u thuis wordt afgeleverd.