Sluiten Wijn-Online en derde partijen gebruiken cookies om het bezoek en winkelen bij Wijn-Online voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van onze website gaat u hiermee akkoord. Lees meer »

Wijngaarden Vignobles

Onze ‘1533 Cuvée Royale’ wijnen komen uit wijngaarden die haar oorsprong vinden rond het midden van de jaren zestig. Grote, zware machines werden ingezet op het praktisch onbebouwbare land vol met rotsen en wilde struikgewassen om te vormen tot een vruchtbaar landbouw gebied. Deze grote maalmachines kraakte keer op keer de vele grote kalkhoudende gesteenten tot kleine, bewerkbare stukken kalksteen, zodat men uiteindelijk in staat was om wijngaarden in te richten.

De BLB Vignobles wijngaarden zijn gesitueerd op maagdelijke gronden, die niet eerder zijn gebruikt voor enige vorm van wijn- of andersoortige landbouw, vandaar ook haar grote potentieel. De wijngaarden zijn gesitueerd in de heuvels van de Mosson vallei en zijn de gehele dag optimaal gepositioneerd aan de blootstelling van de zon.

Als de avond valt stralen de kalkstenen, die bezaaid liggen door de wijngaard, hun warmte weer af die ze de gehele dag hebben opgenomen. Vandaar dat men dit magische fenomeen ook het rijpen tussen twee zonnen noemt. De warmte van de kalkstenen zorgen voor zachte nachten en staat de wijngaarden toe om te rusten en in absoluut evenwicht te komen met de omringende vegetatie. De fijnste aroma`s, geuren en de smaken worden zodoende optimaal bewaard. Deze typische Mediteraanse, zwoele aroma`s in de ‘1533 Cuvée Royale’ wijnen, zijn dan ook het resultaat van de samensmelting van de zonnige, zwoele Mediteraanse aroma’s en het typische grillige Garrique landschap.

De rijke minerale bodem en de meer dan 300 dagen zon, in combinatie met de rotsachtige wijngaarden en zijn geografische ligging, beschermen de wijngaarden tegen het droge zomerweer en het onweer van de maand augustus. Een geruststellende garantie voor een uiteindelijke perfecte rijping en oogst van de volop aangeplante Cabernet-Sauvignon en Merlot druivensoorten.

< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol
Wijn-Online bestelt direct bij de wijnboer en heeft geen winkels. Doordat wij alle bestellingen bundelen, kunnen wij scherp inkopen en betaalt u geen geld aan tussenhandel en marketingbudgetten. U betaalt een normale prijs voor goede kwaliteitswijnen die direct vanaf de wijngaard bij u thuis wordt afgeleverd.