Sluiten Wijn-Online en derde partijen gebruiken cookies om het bezoek en winkelen bij Wijn-Online voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van onze website gaat u hiermee akkoord. Lees meer »

Wijn ABC

Van welke druivensoorten is de 1533 Cuvée Royale - Sélection BLANC gemaakt?
De Sélection Blanc is een witte wijn gemaakt van 65% Chardonnay & 35% Viognier druiven.

Van welke druivensoorten is de 1533 Cuvée Royale - Sélection ROUGE gemaakt?
De Sélection Rouge is een rode wijn gemaakt van 60% Cabernet-Sauvignon & 40% Merlot druiven.

Wat is de inhoudsmaat van een standaard fles 1533 Cuvée Royale - Sélection ROUGE of BLANC?
De inhoud van een standaard fles “1533” is 75cl. (driekwart liter)

Hoeveel glazen wijn kan je uit een standaard fles “1533” halen?
Uitgaande van een bescheiden en verantwoorde 12,5cl. per glas kunt u per standaard 75cl. fles zo’n 6 glazen wijn uitschenken. Echter is het praktisch beter om uit te gaan van 5 wijnglazen omdat het enige ervaring vergt om precies 6 glazen à 12,5cl. in te schenken.

Zijn er nog andere “1533” wijnfles formaten beschikbaar?
Jazeker, voor onze “1533” wijnen hebben wij een schaarse en populaire Magnum-fles (150cl.) die veelal geliefd is bij verzamelaars omdat deze nog beter en langer kunnen rijpen dan de standaard 750ml. flessen en ideaal zijn voor speciale gelegenheden.

Hoeveel glazen wijn kan je uit een Magnum-fles “1533” halen?
Uitgaande van een bescheiden en verantwoorde 12,5cl. per glas kunt u per Magnum 150cl. fles zo’n 12 glazen wijn uitschenken. Echter is het praktisch beter om uit te gaan van 11 wijnglazen omdat het enige ervaring vergt om precies 12 glazen à 12,5cl. in te schenken.

Wat is het alcohol percentage van de 1533 Cuvée Royale - Sélection ROUGE & BLANC?
Het alcoholpercentage van de Sélection Blanc is 13% en van de Sélection Rouge is 14%.

Waar komt het alcohol in een wijn eigenlijk vandaan?
Als een druif rijp is en wordt geplukt voor de oogst bevat deze druif suikers. Deze suikers worden tijdens de gisting omgezet in alcohol en hoe meer suikers een druif in zich heeft hoe hoger het alcoholpercentage in een wijn kan worden. Normaal gesproken stopt de vergisting vanzelf zodra alle suikers zijn omgezet in alcohol.

Zijn er ook andere wijnfles formaten?
Jazeker, er zijn meerdere wijnfles formaten, echter zijn deze niet altijd standaard beschikbaar. Zo zijn er kleinere wijnfles formaten van 20cl. (piccolo) & 37,5cl. (demi), maar ook grotere formaten zoals de populaire Magnum fles (150cl.), de Double-Magnum of Jeroboam van 300cl. of de Methusalem (600cl.) en er zijn nog grotere formaten echter zijn die vaak alleen op specifieke aanvraag.

Hoe lang kan ik de 1533 Cuvée Royale - Sélection BLANC 2020 ongeopend bewaren?
Hoe lang u een wijnfles Sélection Blanc 2020 kunt bewaren is afhankelijk van verschillende omstandigheden en eigen wensen. Zolang u de wijnfles dicht laat en op een koele, donkere plek bewaard waar er geen grote temperatuurverschillen zijn, dan kunt u de wijnfles normaliter nog zo’n 4 jaar bewaren.

Hoe lang kan ik de 1533 Cuvée Royale - Sélection ROUGE 2019 ongeopend bewaren?
Hoe lang u een wijnfles Sélection Rouge 2019 kunt bewaren is afhankelijk van verschillende omstandigheden en eigen wensen. Zolang u de wijnfles dicht laat en op een koele, donkere plek bewaard waar er geen grote temperatuurverschillen zijn, dan kunt u de wijnfles normaliter nog zo’n 8 jaar bewaren.

Hoe lang kan ik een geopende 1533 Cuvée Royale - Sélection ROUGE bewaren?
Zolang u de wijnfles Sélection Rouge weer goed afsluit met de kurk, of een andere goede luchtdichte afsluitdop, en vervolgens op een donkere plek bewaard waar er geen grote temperatuurverschillen zijn, dan kunt u deze heerlijke rode wijn ongeveer nog zo’n 2 à max. 4 dagen bewaren.

Hoe lang kan ik een geopende 1533 Cuvée Royale - Sélection BLANC bewaren?
Zolang u de wijnfles Sélection Blanc weer goed afsluit met de kurk, of een andere goede luchtdichte afsluitdop, en vervolgens in de koelkast bewaard, dan kunt u deze heerlijke witte wijn ongeveer nog zo’n 2 à max. 4 dagen bewaren.

Hoe kan ik de 1533 Cuvée Royale - Sélection ROUGE & BLANC het beste serveren?
De Sélection Rouge & Blanc hoeft u niet perse van te voren te openen om te laten ademen. Zeker niet voor de witte wijn, echter kan het geen kwaad voor de rode wijn, maar kunt u beter de rode wijn al vooraf inschenken in de glazen of decanteren in een karaf.

Kan ik de 1533 Cuvée Royale - Sélection ROUGE & BLANC nabestellen?
Jazeker, u kunt de 1533 Cuvée Royale - Sélection ROUGE & BLANC inderdaad blijven nabestellen. Echter zolang de voorraad strekt en kan het voorkomen dat het oogstjaar na verloop van tijd veranderd. 

Kan ik de 1533 Cuvée Royale - Sélection ROUGE & BLANC ook elders bestellen?
Onze “1533 Cuvée Royale” wijnen zijn exclusief aan Wij-Oline voorbehouden en zult u niet voor dezelfde scherpe prijzen elders aantreffen. Het kan voorkomen dat een klant of partner een aantal flessen beschikbaar heeft, maar tegen een hogere verkoopprijs.

Kan ik ook  een 1533 Cuvée Royale - Sélection ROSÉ wijn bestellen?
Jazeker, echter zal deze pas in het voorjaar van 2022 beschikbaar zijn.

Hoe wordt rode wijn eigenlijk gemaakt?
Bij de bereidingswijze van een rode wijn worden de blauwe druiven overgebracht naar een vat of tank voor de inweking van de schillen voor de kleur en de gisting. Na ca. 2 tot 3 weken (soms iets korter en soms iets langer) is de gisting over en worden de druiven geperst en overgebracht naar houten-, betonnen- of INOX vaten voor de verdere rijping van de wijn.

Hoe wordt witte wijn eigenlijk gemaakt?
Bij de bereidingswijze van een witte wijn worden over het algemeen de schillen en pitten na de persing al vrij snel gescheiden van het sap. Vervolgens vind de gisting van dit delicate witte sap op een lagere temperatuur plaats dan bij het rode sap om zodoende de delicate fris- en fruitigheid te vangen, waarna het sap wordt gefilterd en wordt overgebracht naar houten-, betonnen- of INOX vaten voor de verdere rijping van de wijn.

< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol
Wijn-Online bestelt direct bij de wijnboer en heeft geen winkels. Doordat wij alle bestellingen bundelen, kunnen wij scherp inkopen en betaalt u geen geld aan tussenhandel en marketingbudgetten. U betaalt een normale prijs voor goede kwaliteitswijnen die direct vanaf de wijngaard bij u thuis wordt afgeleverd.