Sluiten Wijn-Online en derde partijen gebruiken cookies om het bezoek en winkelen bij Wijn-Online voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van onze website gaat u hiermee akkoord. Lees meer »

BLB Vignobles

Bruno Le Breton is een succesvolle wijnmaker en eigenaar van BLB Vignobles, gevestigd in de Mosson-vallei te Zuid-Frankrijk zo’n 15 kilometer ten noorden van Montpellier in het hart van de meest dynamische wijnregio van Frankrijk.    

Dit dynamische mediterrane wijngebied is de ‘place to be’ als het gaat om toonaangevende wijninnovatie en -technieken en is tevens een ware smeltkroes van zeer talentvolle wijnmakers uit Frankrijk, de New- en de rest van de wereld. Gekscherend noemt men deze wijnregio ook wel de ‘New World of France’, waar de AOP regulering steeds vaker wordt los gelaten, zodat Bruno samen met keldermeester en collega wijnmaker Damien Michel zich met de volle 100% kunnen toeleggen op het maken van Top-Cuvées, zoals onze “1533 Cuvée Royale” wijnen, die blind geproefd een bijna vergelijkbaar niveau benaderen van een echte Grand Cru, alleen dan wel voor een fractie van de prijs!

Het gunstige Mediterrane-Zeeklimaat met zijn ruim 300 zonnen-dagen, de mineraalrijke bodemgesteldheid, de oude wijnstokken zijn belangrijke hoekstenen voor het succes van de wijnen van BLB Vignobles en zijn ook uitermate gunstige voor de primaire druivensoorten Cabernet-Sauvignon & Merlot. Maar een van de belangrijkste ‘hoekstenen’ van BLB Vignobles succes is de invloed van meester wijnmaker Patrick Léon geweest!

Vanaf 2008 kwam de helaas wijlen “Eminence Grise” (2018, dec.) aan boord om Bruno’s dynamische wijn team te adviseren, ondersteunen en zijn wijnen nog verder te optimaliseren en te verfijnen tot het hoogst mogelijk haalbare kwaliteitsniveau! De keuze voor BLB Vignobles was eenvoudig, naast geïnspireerd te zijn door het talentvolle wijn team en hereniging met zijn toemalige stagiair Damien Michel, bemerkte Patrick Léon dat vele van zijn succesvolle wijnen tot stand waren gekomen met vergelijkbare ingrediënten en omstandigheden, zoals die ook aanwezig zijn op de BLB wijndomeinen.

Zoals vele van u ongetwijfeld al weten, begon Patrick Léon zijn indrukwekkende carrière, bij Alexis Lichine op Château Lascombes in Margaux, gevolgd door ruim 20 jaar Château Mouton-Rothschild en samen met Robert Mondavi schiep hij in California “Opus One” en in Chili creëerde hij “Almaviva” met Concha Y Toro. Maar ook de drijvende kracht achter de succesvolle top Rose wijnen van Château d’Esclans en Château de Berne in Provence.

Een hogere wijn kwaliteitsgarantie voor de ‘1533 Cuvée Royale’ wijnen dan deze kunt u zich toch niet wensen!

< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol
Wijn-Online bestelt direct bij de wijnboer en heeft geen winkels. Doordat wij alle bestellingen bundelen, kunnen wij scherp inkopen en betaalt u geen geld aan tussenhandel en marketingbudgetten. U betaalt een normale prijs voor goede kwaliteitswijnen die direct vanaf de wijngaard bij u thuis wordt afgeleverd.