Sluiten Wijn-Online en derde partijen gebruiken cookies om het bezoek en winkelen bij Wijn-Online voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van onze website gaat u hiermee akkoord. Lees meer »

Wijn-Online Team

Wijn-Online is een jong bedrijf dat zijn oorsprong vindt in een gedeelde hobby van drie vrienden. Afzonderlijk van elkaar hebben wij door de jaren heen veel wijngaarden in Europa, en daarbuiten, bezocht. Steeds maar weer op zoek naar nieuwe wijnen, nieuwe gebieden en nieuwe smaken. Nog steeds laten wij geen kans onbenut om een nieuwe ‘ontdekkingsreis’ te ondernemen.

Tijdens één van deze reizen hebben wij, Patrizio, Erik en Jeroen, elkaar ontmoet en zijn we aan de praat geraakt. Wat volgde waren urenlange discussies over wijn, druiven en alle andere aspecten van onze hobby. Al snel besloten we een paar keer met elkaar af te reizen op zoek naar de onbekende pareltjes van kleine wijngaarden waarop wijnboeren met veel passie, geduld en ontzettend veel kennis hun allerbeste wijn maken. Wat een leuke en leerzame tijd.

In 2017, op bezoek bij Bruno le Breton en Damien Michael van wijndomein Les Vignes des Deux Soleil, ontstaat het idee om onze hobby te gaan delen met onze vrienden, kennissen en andere liefhebbers. In het zwoele zuiden van Frankrijk besluiten wij samen met deze twee toonaangevende wijnmakers onze ‘eigen’ wijn te maken waarvan wij vinden dat het de perfecte wijn is. Tenminste bijna perfect, zodat wij reden hebben om onze zoektocht immers nooit te hoeven staken en zo kunnen blijven genieten van onze passie voor wijnen.

Dat de wijn in de smaak viel was duidelijk te merken aan het feit dat we niet zelden met uitpuilende kofferbakken vol met dozen wijn voor familie en vrienden terug reden naar huis. Prachtig om onze wijn zo gretig aftrek te zien vinden, maar praktisch was het allerminst. Toen uiteindelijk vrienden van vrienden begonnen te bestellen hebben we besloten om Wijn-Online op te richten. Feitelijk niet meer dan een digitaal platform waarop iedereen die dat wil een paar keer per jaar kan bestellen. Doordat wij alle bestellingen bundelen kunnen we scherp inkopen en zo profiteren we allemaal van elkaar. Geen tussenhandel, geen grote marketing budgetten, maar gewoon lekkere kwaliteitswijn dat direct vanaf de wijngaard bij u wordt afgeleverd.

Inmiddels hebben we ook een naam voor onze wijnen bedacht. Een naam die eer doet aan een andere gedeelde hobby van ons drieën: De geschiedenis van Nederland. ‘1533’ wijnen zijn een eerbetoon aan Willem van Nassau geboren in 1533 die in het zuiden van Frankrijk het prinsdom ‘Orange’ verwierf. Willem van Nassau wordt zo in 1544 Prins Willem van Oranje-Nassau, beter bekend als de Vader des Vaderlands!

De prachtige en krachtige ijsvogel op het etiket symboliseert de lijfspreuk en het karakter van Willem van Oranje: saevis tranquillus in undis (rustig te midden van woelige baren). Niet zelden staat de ijsvogel afgebeeld op de standbeelden van Willem van Oranje. Zijn kleuren zijn typerend voor ons Koninkrijk en de Prinsenvlag tijdens de opstand in de Tachtigjarige oorlog tegen de Spanjaarden…. Oranje-Blanje-Bleu.

Speciaal, als eerbetoon aan Willem van Oranje en de geschiedenis van Nederland, creëerden wij samen met hen twee exclusieve, maar vooral onweerstaanbare lekkere wijnen. Twee heerlijke “Grands Crus” voor elke dag. Uw eigen rustige moment op een drukke dag.

Deze twee zeer ervaren en kwaliteitswijnmakers staan garant voor kwaliteit en passie en zijn voor u en ons een 100% kwaliteitsgarantie! De wijnen vinden hun oorsprong uit de magische wijngaard, Les Vignes des 'DEUX SOLEILS', waar de druiven rijpen tussen twee zonnen.

“Cuvée ROUGE”, deze heerlijke rode wijn is een AOP Coteaux du Languedoc uit het top oogstjaar 2019 (?) en is voornamelijk gemaakt van de typische Languedoc & Rhône druivensoorten SYRAH (60%) en GRENACHE (40%). De wijn is nu perfect en heerlijk om al direct te drinken en zal zich komende jaren nog verder ontwikkelen op fles. Heerlijk als aperitief of bij de borrel, maar is ook een prima begeleider van verschillende pasta’s, groente en vegetarische gerechten, wit en rood vleessoorten, BBQ en stevige vissoorten, zoals tonijn. Uiteraard ook heerlijk bij verschillende belegen en oudere kazen. Nu heerlijk en nog zeker 5 jaar houdbaar.

“Cuvée BLANC”, deze bijzonder lekkere witte wijn uit het oogstjaar 2020 is een exclusieve gemaakte selectie IGP Pays d’Oc en brengt het beste van twee edele druivenrassen samen. De rijpe, fris fruitige adellijke CHARDONNAY is met zijn 65% aandeel de voornaamste druif in dit huwelijk. Samen met de vol aromatische en bloemige VIOGNIER (35%) druif ontstaat er een zeer bijzondere, aromatische en explosieve smaaksensatie, met tonen van groene appel, lychee, abrikoos, honing en bloesem. De wijn leent zich perfect voor een divers scala van culinaire combinaties. Heerlijk zo als borrel aperitief of bij verschillende vissoorten, salades en wit vleesgerechten. Een heerlijke wijn vol frisse vruchten en vol energie en pit.  Prachtige om nu te ervaren en nog zeker 4 jaar houdbaar.

< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol
Wijn-Online bestelt direct bij de wijnboer en heeft geen winkels. Doordat wij alle bestellingen bundelen, kunnen wij scherp inkopen en betaalt u geen geld aan tussenhandel en marketingbudgetten. U betaalt een normale prijs voor goede kwaliteitswijnen die direct vanaf de wijngaard bij u thuis wordt afgeleverd.